Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rareș Bogdan: Iohannis s-a implicat direct pentru Kovesi

Thursday, 19 September 2019, 17:34 Sursă: REALITATEA.NET

Laura Codruța Kovesi va conduce, cel mai probabil, Parchetul European. Consiliul UE, în formatul COREPER, adică ambasadorii statelor membre, a votat pentru susținerea Laurei Codruta Kovesi la șefia Parchetului European.

Votul a fost covârșitor în favoarea acesteia, 17 voturi din 22 exprimate. Potrivit unor surse Realitatea TV, Klaus Iohannis ar fi sunat-o pe Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, să voteze în favoarea lui Kovesi, cu toate că aceasta avea mandat de la Viorica Dăncilă să voteze împotrivă.

Rareș Bogdan remarcă faptul că Laura Codruța Kovesi a fost lăsată singură de Guvernul României în competiția europeană, dar a fost susținută de "România eternă".

Susținerea în bloc a lui Kovesi în Consiliu se datorează statelor cu guverne aparținând familiei Popularilor Europeni, spune fostul jurnalist, care precizează că era complicat dacă Iohannis nu s-ar fi implicat direct:

"Vă dați seama? Guvernul României a lăsat-o singură, dar ea a avut alături milioane de români! România reală, România frumoasă, România eternă nu a lăsat-o singură! Unde au scuipat Dăncilă, Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Șerban, Iordache au sărutat românii! Totul s-a putut întâmpla astăzi în Consiliu, practic in Comisa COREPER 2, prin susținerea în bloc pentru Codruța Kovesi a statelor cu guverne aparținând familiei Popularilor Europeni, adică a familiei politice din care face parte și PNL și mai ales președintele Klaus Iohannis. Era extrem de complicat astăzi dacă Președintele nu s-ar fi implicat direct! Practic, să fim corecți până la capăt, astăzi NU a avut niciun rol Plenul Parlamentului European, cum încearcă unii sau alții să inducă în opinia publică. Sa fim corecți! Corectitudinea și cinstea ne vor aduce respect și apreciere. Succes, Laura Codruța Kovesi!", a scris Rares Bogdan pe pagina sa de Facebook.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL