Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RAR: Sute de mașini care circulă în Bucureşti prezintă pericol de accident

Tuesday, 11 November 2014, 15:44 Sursă: Mediafax

Certificatele de înmatriculare pot fi redobândite numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român (RAR).

În urma controalelor, angajaţii RAR au constatat şi că 69% dintre vehicule aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte, se arată într-un comunicat trnsmis de RAR.

Din totalul vehiculelor cu probleme, 54% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare).

Totodată, 20% depăşeau nivelul maxim admis de poluare, 4,4% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea), iar 4,6% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals).

La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic, Poliţia Rutieră a reţinut 1.755 de certificate de înmatriculare în Bucureşti, 49 de permise de conducere şi au fost aplicate 2.286 de amenzi.

Sancţiunile au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităţi tehnice sau legate de acte.

Directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, spune că rezultatele controalelor nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificare numai vehiculele care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Parcul auto naţional are în prezent aproximativ 5,7 milioane de vehicule, din care 4,48 milioane sunt autoturisme.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL