Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DRAFT RAPORT MCV. România, TAXATĂ pentru "MARŢEA NEAGRĂ"

Monday, 20 January 2014, 22:49 Sursă: REALITATEA.NET

RAPORT MCV. Documentul draftului noteaza ca "circumstantele dificile" din 2012 nu au stirbit determinarea multor institutii si indivizi din Romania pentru a continua procesul de consolidare a statului de drept.

RAPORT MCV. Raportul recunoaste rezultatele DNA, ANI, CSM si Inaltei Curti, critica voturile date de Parlament in momente-cheie, critica Guvernul pentru numarul prea mare de Ordonante de urgenta si pentru modul in care au fost schimbatii adjunctii DNA si Parchetului General, apreciaza colaborarea dintre Ministerul Justitiei si sistemul juridic, si ridica un semn de intrebare in legatura cu intelegerea dintre presedintie si Guvern pentru numirile in fruntea DNA si Parchetului general.

RAPORT MCV. Despre Curtea Constitutionala

Provocarea autoritatilor la adresa acestei instutitii din vara lui 2012 nu s-a mai repetat si a avut ca rol mai degraba consolidarea rolului CCR, ca arbitru important.

Pe fondul asteptati reveniri a dezbaterii constitutionale din aceasta vara, este important de asigurat faptul ca Consiliul Superior al Magistraturii va avea oportunitatea de a comenta asupra tuturor zonelor relevante ale sistemului judiciar.

RAPORT MCV. Este necesara excluderea modificarilor care ar spori ocaziile politicienilor de a influenta sistemul judiciar, independenta sau autoritatea acestuia. Din acest motiv, angajamentul guvernului de a consulta Comisia de la Venetia este un semnal important al angajamentului Romaniei fata de normele europene.

Citeşte mai multe pe hotnews.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL