Anunț de ultimă oră despre unul dintre cele mai iubite cluburi românești

Friday, 24 August 2018, 13:54 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat ca echipa Rapid să participe în competiţii sub denumirea de "Fotbal Club Rapid", nu cu numele societăţii care o administrează, "SC Fotbal Club R Bucureşti SA".

"În temeiul prevederilor art. 2 alin. 7 coroborate cu dispoziţiile art. 2 alin. 4 din ROAF, având în vedere solicitarea nr. 4067 din 03.08.2018 a SC Fotbal Club R Bucureşti SA şi Contractul de cesiune privind transmiterea dreptului asupra mărcii Fotbal Club Rapid nr. 7323 din 24.07.2018, aprobă ca SC Fotbal Club R Bucureşti SA să participe în competiţiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF sub denumirea mărcii Fotbal Club Rapid", se arată în decizia Comitetului de Urgenţă publicată pe site-ul oficial al FRF.

Rapid Bucureşti a evoluat în ediţia precedentă a Ligii a IV-a sub denumirea de Academia Rapid. La finalul sezonului 2017-2018, după obţinerea promovării în Liga a III-a, societatea care administrează formaţia giuleşteană, SC Fotbal Club R Bucureşti SA, a achiziţionat la licitaţie, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA, conform agerpres.ro.

SC FC Rapid SA a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. Conform legii, lichidatorul trebuia să scoată la licitaţie pentru valorificare sigla, culorile şi mărcile FC Rapid, a mai informat agerpres.ro.

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT