Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RADET face teste pentru căldură. Autorităţile, obligate să furnizeze agent termic

Tuesday, 13 October 2015, 08:51 Sursă: REALITATEA.NET

Căldura din calorifere înseamnă însă mai mulţi bani la întreţinere. Anul trecut, în medie, facturile din octombrie au fost cu aproape 30% mai mari decât în septembrie.

Directorul General al Radet a anunţat ieri că dacă în noaptea de luni spre marţi se vor înregistra temperaturi sub 10 grade, de azi Regia va fi capabilă să furnizeze agent termic în caloriferele bucureştenilor.

Dar asta numai dacă Electrocentrale Bucureşti, compania care produce energia termică, va livra apa fierbinte către RADET. Regia de termoficare a acumulat o datorie de peste 3,6 mliarde lei către ELCEN. Pentru a-şi recupera banii, instituţia a acţionat în instanţă Regia de Termoficare, iar magistraţii au acceptat aplicarea unei popriri totale pe conturile acesteia.

Şi cum majoritatea conductelor de termoficare au o vechime de peste 50 de ani, în orice moment pot să apară avarii majore. Iar dacă RADET nu va avea acces măcar la o parte din bani, atunci e foarte posibil ca regia să nu poată interveni pentru reparaţii. Ceea ce înseamnă că apa caldă şi căldura vor fi sistate.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL