Pufuleții, OTRAVĂ pentru organism. Coșmar pentru nutriționiști

Friday, 09 August 2019, 17:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Foarte mulți părinți cumpără copiilor pufuleți pentru a le face pe plac, fără a se uita cu grijă la ceea ce conțin.

Specialiștii încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la consumul pufuleților, scoțând la iveală adevăratele ingrediente ce se află în aceștia. De exemplu, prezența zahărului ar putea fi un motiv de îngrijorare, la fel ca aportul mare de sare ce poate determina suprasolicitarea rinichilor. Pe lângă acest lucru, pufuleții mai conțin un colorant artificial ce poartă denumirea de tartrazină și care poate să conducă la apariția alergiilor, în special la persoanele care sunt sensibile la aspirină, dar și celor care suferă de astm. Acest colorant provoacă dificultăți în respirație, eczeme, dar și tulburări de vedere.

În ceea ce privește valoarea nutrițională, produsul nu oferă foarte multe beneficii. Excesul de zaharuri și cantitatea redusă de proteină vegetală de slabă calitate constituie un dezechilibru. Pentru că este sărac în vitamina B1, acesta poate împiedica absorbția unor substanțe importante în organism.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că pufuleții sunt obținuți din făină de porumb, adaos de glucoză și glucide care presupun o încărcătură glicemică ridicată. Pe lângă acest lucru, produsul conține și câțiva aditivi alimentari ce se pot dovedi a fi extrem de periculoși, cum ar fi E 102 și E 124, recunoscuți pentru faptul că pot declanșa sindromul ADHD. E 102 este responsabil de provocarea unor stări de confuzie, alterând percepția și comportamentul, iar E 124 are potențial cancerigen ridicat, scrie divahair.ro.
 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL