Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PSD, nou atac la Justiţie. Finul lui Ponta, proiect de lege pentru salvarea penalilor

Monday, 28 September 2015, 15:57 Sursă: REALITATEA.NET

Comisia juridica din cadrul Camerei Deputatilor are pe ordinea de zi proiectul de lege al deputatului PSD Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, care vrea modificarea Legii 304/ 2004 privind organizarea judiciara. Modificarea ar face ca apelul de la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie formulat doar in favoarea inculpatului.

Cu alte cuvinte, daca in prima instanta un inculpat e achitat, procurorii nu vor mai putea face apel la decizie.

Manolache mai vrea si infiintarea unei sectii in cadrul Parchetului General care sa investigheze infractiunile savarsite de procurori si judecatori, altele decat cele in competenta DNA si DIICOT. La sedinta comisiei este invitata si presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, care a mai fost prezenta si in sesiunea trecuta la aceasta comisie, scrie hotnews.ro.

În replică, Liviu Dragnea a precizat că PSD nu susţine proiectul:

„Nu susţinem un asemenea proiect de lege, nu are nicio logică juridică, este un proiect pe care nu îl susţinem şi regret că a apărut”, a spus Dragnea.

„Cu domnul Manolache eu nu mai vorbesc pentru că am mai vorbit şi vorbim degeaba”, a spus preşedintele PSD despre finul lui Victor Ponta.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL