Protestele din Hong Kong, joc pe calculator

Saturday, 07 December 2019, 13:29 Sursă: Realitaea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Protestele violente din ultimele şase luni de la Hong Kong au devenit temă pentru un joc pe calculator. Un grup de tineri a adus în mediul virtual ciocnirile între manifestanții pro-democrație și polițiști.

 

Creatorii jocului spun că vor ca lumea să înțeleagă ce se întâmplă la Hong Kong.

Jocul vine în ajutorul celor care nu au înțeles cauza exactă a luptelor de stradă în orașul care aparține Chinei, dar dorește să redevină independent. 

Aceste scene violente dintre forţele de ordine şi manifestanţii din Hong Kong au fost transpuse în mediul virtual de un grup de tineri, susținători ai democrației.

Până în prezent, jocul a atras peste 130 de mii de vizualizări și a fost descărcat de peste 4.000 de ori.

Prin creaţia lor, aceştia speră să îmbunătăţească imaginea protestatarilor, care au fost aspru criticaţi.

„Inițial, ne-am gândit la străini. Am văzut că unele grupuri nu par a fi interesate de protestele din Hong Kong sau chiar nu înțeleg deloc ce se întâmplă în Hong Kong. Însă acei oameni ar putea fi interesați de jocuri”, spune Jane Lam, inițiatoarea jocului.

Scopul personajului din joc este să nu se lase prins de poliţie sau să nu fie împuşcat.

„Am dorit să oferim ocazia celor care nu s-au aflat în prima linie să înțeleagă prin ce criză reală au trecut cei care au luptat acolo. Este similar cu situațiile reale. Este haotic, nu există instrucțiuni și, în majoritatea timpului, nu știi încotro să te îndrepți”, mai spune Jane Lam.

Protestele anti-guvernamentale din Hong Kong durează deja de aproape o jumătate de an şi nu sunt semne că s-ar putea opri prea curând. Nici guvernul nici manifestanții nu vor să cedeze.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-07 15:10:57
ce trist, sa faci dintr-o situatie reala un joc

sau poate e chiar un joc! oare cine cistiga?

Alte articole din: EXTERN