Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protestele Black Lives Matter se intensifică peste Ocean. Protestatarii și forțele de ordine s-au ciocnit în fața casei primarului din Los Angeles

Monday, 07 December 2020, 11:32 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

A fost cea de-a 13-a zi de manifestaţii organizate de mişcarea Black Lives Matters la Getty House, reşedinţa primarului din Los Angeles, cu scopul de a descuraja viitoarea administraţie a preşedintelui ales Joe Biden să-l numească pe Garcetti într-un post la nivel federal. Poliţia din Los Angeles (LAPD) a explicat că ofiţerii au intervenit după ce un protestatar cu portavoce a încălcat codul municipal, care interzice producerea de zgomote peste un anumit nivel, şi nu a reacţionat la avertismentele verbale.

Potrivit regulamentului intern, LAPD poate folosi bastoanele pentru a-i controla pe protestatari dacă aceştia nu răspund la ordine verbale, precum şi ca "dispozitive de impact" dacă o persoană sau o mulţime se manifestă "ameninţător".

Unul din organizatorii protestelor, în vârstă de 72 de ani, a insistat că reacţia poliţiei a fost exagerată, ştiind din zilele precedente că este vorba de un protest paşnic, care se încheie în câteva ore, şi a asigurat că participanţilor li se cere să poarte mască şi să stea distanţaţi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL