Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profesorul de matematică de la Vianu, cercetat disciplinar

Tuesday, 23 February 2016, 16:43 Sursă: REALITATEA.NET

Reacția Ministerului Educației vine după ce Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a comunicat, luni, 22 februarie, rezultatele controlului demarat la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, care arătau că incidentul petrecut între profesor și elevi ar fi fost, de fapt, o glumă.

”Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, referitoare la încălcarea normelor privind deontologia profesională de către un cadru didactic de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a realizat o activitate de control care a constatat următoarele aspecte:

• Domnul profesor care face obiectul sesizării este un cadru didactic apreciat de către elevi, părinţi şi conducerea unităţii de învăţământ pentru rezultatele deosebite obţinute de elevi la examenul naţional de bacalaureat, olimpiadele şi concursurile internaţionale.

• Din declaraţiile elevilor rezultă că incidentul petrecut la clasă a fost o glumă a profesorului, înţeleasă ca atare de elevi, care nu s-au simţit umiliţi. Părinţii elevului participant la incident nu au depus o reclamaţie referitoare la acest incident.

• Domnul profesor nu a respectat graficul susţinerii lucrărilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unităţii de învăţământ.

Echipa de control a întocmit un raport care a fost trimis conducerii unităţii de învăţământ în vederea analizării sub toate aspectele, privind deontologia profesională a cadrului didactic pentru a lua măsurile legale ce se impun”, se arăta într-un comunicat al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Scandalul a pornit după ce în presă a apărut informația potrivit căreia profesorul de matematică, Severius Moldoveanu, ar fi obligat un elev de clasa a X-a să se târască în genunchi până la catedră pentru a-i mări cu un punct nota la teză.

Elevii liceului au susținut, însă, că totul a fost o glumă și au făcut chiar şi o petiţie în sprijinul dascălului lor.

Totodată, mai mulţi profesori de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti au transmis un punct de vedere referitor la scandalul izbucnit, într-o scrisoare deschisă, în cadrul căreia și-au exprimat regretul cu privire la evenimentele recente, arătând că unele comentarii la adresa liceului sunt "defăimătoare" şi neonorante profesorilor care încearcă "fără prea multe resurse" să dea calitate actului educaţional.

Sancțiunile la adresa profesorului de matematică nu au fost stabilite, acestea rămânând la latitudinea conducerii școlii. 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL