Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

Procurorul din Caracal care a întârziat intrarea în ,,casa groazei'', suspendat din funcție

Thursday, 01 August 2019, 07:22 Sursă: REALITATEA.NET

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcţie (...), pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare", se arată în minuta deciziei.

Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror "este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei".

Ieri, Inspecția Judiciară a anunțat că începe cercetarea disciplinară în cazul lui Cristian Ovidiu Popescu. Și asta pentru că nu ar fi permis polițiștilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6 dimineața, deși acolo se presupunea că se afla Alexandra Măceșanu.

Inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori a CSM propunerea de suspendare din funcţie a lui Popescu până la finalizarea procedurii disciplinare.

Șeful Poliției Caracal se pensionează. "Dacă Alexandra e încurcată cu unul, plătești perchezițiile!"

Potrivit Inspecţiei Judiciare, procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie, în imobilul lui Gheorghe Dincă, unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariţia Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea care le permitea acest lucru, însă magistraţii nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL