Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Procurorul Cristian Lazăr rupe tăcerea. Arată cu degetul: "trebuie să răspundă!"

Thursday, 01 November 2018, 14:24 Sursă: REALITATEA.NET

„Cine a pus-o acolo trebuie să răspundă. Acest document nu avea ce să caute acolo", a declarat, pentru Mediafax, procurorul Cristian Lazăr.

El a ținut să sublinieze că nu e treaba sa să știe cine anume a pus această rezoluție de clasare la dosar și că nu acuză pe nimeni în acest sens.

Procurorul a precizat, în ceea ce privește rezoluția, că, prin acest act, a clasat plângerea unui petent, Marius Marinescu, făcută pe numele lui Klaus Iohannis. Prin același document, Cristian Lazăr a disjuns cauza cu privire la doi consilieri locali, Hans Klein și Helmut Lerner, pentru conflict de interese.

Procurorul a mai menționat că președintele Klaus Iohannis nu l-a favorizat în niciun fel pentru soluția de clasare.

„Cu ce să mă favorizeze? Cu o funcție pentru a cărei propunere nu o făcea el?", s-a întrebat, retoric, Cristian Lazăr, care precizează că a fost propus adjunct la Sectia de urmarire penală și criminalistică la Parchetul General de fostul ministru Raluca Prună, cu avizul unanim al Secției de procurori a CSM.

Klaus Iohannis a semnat, pe 15 decembrie 2015, decretul de numire în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General în cazul lui Cristian Aurel Lazăr. Pe 14 septembrie 2014, procurorul clasase o speţă care-l viza pe şeful statului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL