Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Problema de sănătate cu care se confruntă două treimi din populaţie. Ce ne recomandă medicii

Monday, 25 May 2015, 15:28 Sursă: REALITATEA.NET

Anemia prin carenţă de fier este o afecţiune des întâlnită în rândul acestei categorii de populaţie, de aceea recomandarea medicilor este efectuarea cu o frecvenţă anuală a testelor necesare în vederea urmării unui tratament corespunzător, recomandat întotdeauna de către medic.

Alimente cu conţinut bogat de fier:

• 125 de grame de fructe uscate, cum ar fi caise, struguri sau prune (şi prunele proaspete sunt bune) 
• 250 de grame de fasole uscată, mazăre uscată sau linte gătite 
• 250 de grame de legume verzi cu frunze, cum ar fi spanacul 
• 1 felie de pâine integrală sau aproximativ 30 de grame de cereale integrale
• aproximativ 60 de grame de migdale sau nuci 
• aproximativ 60 de grame de carne de vită, oaie sau miel

Potrivit rezultatelor cercetării, femeile intervievate, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, cunosc faptul că anemia poate fi cauzată de lipsa de fier din organism şi sunt conştiente de importanţa unui nivel optim de fier pentru sănătate, conform Adevarul.ro.

Cu toate acestea, deşi aproximativ 60% dintre respondente au menţionat la cel mai recent consult medical efectuat dintr-un alt motiv şi că suferă de lipsă de energie şi de performanţă în activităţile zilnice, precum şi că prezintă o stare de slăbiciune fizică, numai 13% dintre acestea au spus că ar merge special la medic pentru a investiga aceste simptome.

Fierul este un element indispensabil unei vieţi normale, deoarece este necesar pentru producţia de energie în toate organele. Mai mult, fierul participă în calitate de catalizator la multe reacţii care asigură dezvoltarea şi funcţionarea normală a organelor. De aceea, atunci când fierul lipseşte, întreg organismul suferă, dar anemia – adică scăderea numărului globulelor roşii şi a hemoglobinei - apare târziu.

"Anemia prin carenţă de fier afectează mai ales femeile tinere, înainte de menopauză, deci pe cele active, din cauza pierderilor lunare de sânge, a sarcinii, naşterii şi alăptării. Riscul lipsei de fier creşte la această categorie de persoane în cazul curelor de slăbire şi al dietelor vegetariene greşit aplicate.” declară Prof. Dr. Gabriel Mircescu, Preşedinte al Asociaţiei „Anemia Working Group România”.

Sfatul specialiştilor din AWG este ca femeile tinere active să ia în considerare starea de anemie atunci când se simt slăbite şi să aducă în discuţia cu medicul lor această afecţiune la următoarea consultaţie.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 30% din populaţia din întreaga lume suferă de anemie, 2 miliarde de persoane, iar 50% dintre aceste cazuri sunt corelate cu lipsa unui nivel optim de fier în organism.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL