Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Pro România, umăr la umăr cu PSD. Anunțul lui Victor Ponta despre prelungirea stării de ALERTĂ

Monday, 08 June 2020, 17:23 Sursă: realitatea.net

 

„Vom face ce am făcut şi la votul anterior, atunci când toţi parlamentarii Pro România am votat împotriva instituirii stării de alertă”, a declarat liderul Pro România, Victor Ponta, luni, la un post TV.

„Dacă credeam în urmă cu trei săptămâni, cu atât mai mult credem acum că, din punct de vedere economic, în primul rând, România nu mai poate să stea într-o stare care prevede atât de multe restricţii, în al doilea rând ca psihologie socială (…) în acest weekend a fost aşa, un fel de descătuşare a oamenilor după trei luni de închis şi, în al treilea rând, analizând cifrele ţărilor din jurul nostru, (…) România are, într-adevăr, cel mai mare număr de persoane infectate şi cel mai mare număr de persoane decedate şi a avut cele mai dure restricţii”, a spus Victor Ponta.

Ponta spune că restricțiile „u au fost în direcţia bună şi cei de la guvernare ar trebui să gândească ‘mai puţin miliţienesc’” și să se uite la ce se întâmplă în ţările din jur.

„Nu cred că trebuie să ne relaxăm, cred că în continuare trebuie să purtăm mască, trebuie să fim atenţi la condiţiile de igienă, trebuie să limităm evenimentele cu foarte multe persoane, dar asta ţine de ceea ce întreaga omenire învaţă, să trăiască, de fapt, cu acest virus, cel puţin până vom avea un vaccin”, a mai spus Victor Ponta.

Poziția Pro România este aceeași ca a PSD. Marcel Ciolacu a anunțat luni că se opune prelungirii stării de alertă după data de 15 iunie, pe care o consideră „paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-și continue marile afaceri pe bani publici”.

„PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării! Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL