Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul simptom al gripei pe care mulţi îl ignoră

Thursday, 31 January 2019, 09:07 Sursă: REALITATEA.NET

E bine să se știe că febra nu se tratează cu antibiotice. Ca să scadă, să ajungă la normal, trebuie tratată cauza, adică răceala sau gripa. În afară de febră, mai apar și alte inconveniente precum dureri musculare și articulare, fără înroşirea și umflarea lor, ca la reumatism, frisoane, greață, dureri intense de cap, secreție nazală, lăcrimarea ochilor, tuse, usturimi în gât, o stare de rău general.

Cele mai vehiculate MITURI despre gripă, demontate

Repausul fizic, o alimentație și hidratare adecvate vindecă boala mai repede și-l ajută pe cel suferind să evite riscul numeroaselor complicații care, adesea, pot fi mai periculoase decât răceală ori gripă. Celui afectat i se recomandă pe perioada bolii să consume fructe, cartofi fierți, supă de zarzavat.

Cu ce se deosebeşte GRIPA de o răceală banală

Apa, plata sau minerală, trebuie să fie consumată la temperatura camerei și nu de la frigider. Se recomandă ca ceaiurile să se bea calde.

Se recomandă infuzie de mentă, cu bune efecte asupra stării de greață și a durerii de cap, și infuzie de busuioc, două, trei căni pe zi. Ceaiul de busuioc previne complicațiile gripei, ameliorează stările de disconfort provocate de gripă, tuse, dureri de cap, febră, amețeli.

Alimente care agravează gripa și răceala! Trebuie să ai grijă

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL