Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul deces din cauza COVID-19 din județul Brăila! O pacientă infectată a murit la o zi după transferul de la Galați

Monday, 25 May 2020, 17:05 Sursă: realitateadebraila.net

 

Pacienta venită ieri (duminică - n.red.) de la Galați pentru a fi internată la secția de Terapie Intensivă destinată tratării bolnavilor de COVID de la Spitalul Județean de Urgență Brăila a decedat luni, în jurul orei 13.30.

Femeia, în vârsta de 76 de ani, avea și alte afecțiuni neurologice și cardiace.

Ea provine dintr-unul din centrele de îngrijire persoane vârstnice din Galați și a fost internată inițial la Spitalul CFR de la Galați, cu simptome ușoare.

Ulterior, starea sa s-a agravat, astfel că a fost transportată la Brăila după ce inițial a fost dusă la Spitalul Sf. Andrei din Galați. Aici, secția de ATI dedicată pacienților cu COVID era în dezinfecție și nu  a putut fi primită.

Decesul a fost confirmat și de prefectu lde Brăila, Cătălin Boboc:

„O pacientă din Galaţi, infectată cu noul coronavirus şi aflată în stare critică, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fiind internată în Secţia Anestezie Terapie Intensivă. A fost o decizie medicală şi, dincolo de orice altceva, umană. Viaţa unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hippocrate! Şi nici culoare politică nu au: viaţa şi jurământul! Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putinţă! Situaţia din judeţul Galaţi este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate”, a anunţat, pe Facebook, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Potrivit ultimei informări COVID-19 de luni, de la ora 13.00, a autorităților, la Brăila erau raportate doar 25 de infectări cu noul virus şi niciun deces, în timp ce în statistica de la Galaţi sunt 572 de persoane infectate, dintre care au murit 80.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL