Primul caz de infectare cu coronavirus între doi soți din SUA

Thursday, 30 January 2020, 23:14 Sursă: mediafax

Autor: Realitatea.NET

Virusul a fost transmis între doi soţi, în oraşul Chicago, a comunicat Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor.

 

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 171 de decese generate de coronavirus şi 8.137 de cazuri confirmate.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din China a depăşit 8.100 la nivel mondial, fiind mai mare decât numărul total al cazurilor din epidemia SARS, care a avut loc în perioada 2002-2003, punând în pericol creşterea celei de-a doua mari economii la nivel mondial, transmite Reuters.

Marea majoritate a pacienţilor sunt în China, unde virusul a apărut la o piaţă din oraşul Wuhan unde se comercializau ilegal animale sălbatice. Potrivit celor mai recente date oficiale din China, virusul a provocat moartea a 170 de oameni. Majoritatea deceselor au avut loc în provincia Hubei, care are capitala la Wuhan.

Peste 100 de cazuri de infectare cu coronavirusul au fost confirmate în alte ţări, din Japonia până în Statele Unite, provocând un sentiment anti-chinez şi un val de achiziţii de măşti.

Virusul SARS a provenit tot din China, a provocat circa 800 de decese şi a costat economia globală 33 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor.

Economiştii sunt îngrijoraţi că impactul ar putea fi mai mare acum, pentru că China are o pondere mai importantă în economia mondială. Potrivit unui analist guvernamental, criza ar putea şterge un punct procentual din creşterea economică a Chinei din primul trimestru.

Pieţele globale au scăzut joi, în timp ce yuanul a atins cel mai redus nivel din acest an, iar preţurile petrolului au scăzut la rândul lor.

În Hubei, cei 60 de milioane de locuitori sunt aproape blocaţi.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE