Primarul din Sfântu Gheorghe: „Și anul viitor vom folosi simbolurile comunităţii maghiare”

Monday, 11 November 2019, 21:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că va plăti amenda aplicată anul trecut de către prefectul judeţului, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, chiar dacă nu este de acord cu decizia instanţei, scrie realitateadecovasna.net. Acesta a declarat că „dacă cineva crede că prin decizii administrative poate fi limitată dragostea noastră faţă de simbolurile noastre naţionale se înşeală”. 

„Sunt un cetăţean al acestei ţări care respectă deciziile instanţelor şi atunci când nu sunt de acord cu acele decizii. (…) Este ciudat totuşi, şi cred că asta spune ceva despre sistemul juridic din România, când într-o fază se spune că albul este alb, şi după aceea se spune că este negru. Sau poate că este gri acea situaţie, dar unul o vede alb şi celălalt în negru. Evident că hotărârea, în momentul în care este definitivă, noi trebuie să o respectăm. Eu respect această hotărâre şi voi plăti această amendă. (…) Dacă legile ar fi foarte clare, atunci nu am fi fost în situaţia în care instanţa de fond decide într-un fel şi cealaltă instanţă decide în alt fel”, a declarat primarul Antal Arpad.

În acelaşi timp, primarul a mai spus că amenda nu îl va face să renunţe la arborarea însemnelor comunităţii maghiare cu prilejul sărbătorilor sau evenimentelor speciale ale acesteia.

Vezi ce a declarat pe realitateadecovasna.net!

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost amendat anul trecut de Prefectura Covasna cu 10.000 de lei, pentru arborarea în condiţii nelegale a drapelului Ungariei cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni, marcată pe 15 martie.

Primarul din Sfântu Gheorghe, bun de plată pentru arborarea steagului Ungariei

Prefectul judeţului Covasna a aplicat câte o amendă în zilele de 14 şi 15 martie 2018, în valoare de 5.000 de lei, primarilor Antal Arpad din Sfântu Gheorghe şi Bokor Tibor din Târgu Secuiesc, pentru utilizarea simbolurilor maghiare la decorarea oraşelor, expuse în cinstea sărbătorii naţionale ungare, fără ca steagurile maghiare să fi fost însoţite de câte un steag românesc.

La data de 15 martie este sărbătorită Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Citește continuarea pe realitateadecovasna.net și vezi câți bani trebuie să dea primarul Antal Arpad și cât a plătit deja în acest an!

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ