Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul din Recaş, trimis în judecată pentru că ameninţa un poliţist care-i "supăra" prietenii

Sunday, 25 March 2018, 10:24 Sursă: REALITATEA.NET

Problemele polițistului au început în 2012, când primar al orașului Recaș a fost ales Pavel Teodor. Edilul a candidat pe listele PNL, dar în 2014 s-a mutat la PSD, cu Ordonanta traseiștilor. Primarul a discutat într-o primă faza cu șeful Poliției Locale. Ulterior comisarul-șef le-a explicat agenților ce riscă dacă mai dau amenzi.

"Noi suntem o Poliție, aici, de ordine publică. Nu suntem nici DNA, nici Poliția Economică. (...) Depindem de iiiii.... Primăria Recaș, în sensul că, eu ca ofițer știu ca și comandant, primarul poate să-ți facă un raport. Vede: băi, Poliția Recaș nu prea colaborează cu mine; ia să-l f... t io! Îi f...t pe toți! Și pe comandant și pe ei".

Edilul s-a supărat mai ales când au fost amendați cei care l-au ajutat în campania electorală. 

"Lasă că nu mai amendează el mult. Facem o adresă... A mai făcut o isprava astăzi iar. Pe patroana de la magazin, Anița, i-o luat numerele, i-o dat dovada și 18 milioane amendă... Lui Anita, prietena mea, care-i patroană la magazinele alea. Aia care mi-a făcut mie campania". 

Pentru a scăpa de presiunea edilului și șefilor, polițistul a acceptat sa fie mutat pe o perioada de câteva luni în altă localitate. Este vizitat și acolo de unul dintre șefii Poliției Recaș, care-l sfătuiește să nu mai dea amenzi.

"Acuma, eu zic ca, totuși, cale de întoarcere există și din punctul tău de vedere, ce vreau eu să spun? Nu are rost, noi să ne punem cu aștia, că până una - alta aștia conduc. Politicul", spunea Marian-Dorinel Temu. 

Presiunile împotriva omului legii au continuat, iar edilul a făcut intervenții la șefii poliției județene.

"Domnule primar, începand cu data de 1 sau de 15 îi vom desființa funcția lui Duma și îl vom muta de aici", spunea Florin Mircea Bolboș - fost adjunct al inspectorului-șef de la IPJ Timiș.

Presiunile primarului au vizat și familia polițistului. Fata acestuia a fost nevoită să plece din ansamblul de dansuri, iar soția care lucra ca vânzătoare a fost data afară. Omul legii și-a dat acceptul, în decembrie 2014, pentru a fi mutat pe o funcție de polițist rutier la Lugoj.

Sursa: rechizitoriu


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL