Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primari care se cred Dumnezeu. Poate decide statul cine poate face copii?

Friday, 24 January 2020, 18:00 Sursă: realitateadindiaspora.net

Citind Biblia, înțelegem din primele pagini că un copil este o adevărată binecuvântare și nimeni nu este în măsură  să refuze dreptul la viață unui prunc, pe motiv că se va naște într-o familie săracă, o familie de țigani sau oricare altă categorie socială…

Să ceri statului sa intervină, să se nască copii doar pe bază de dosar, asta este desprinsă din cărțile triste, din țările sărace africane. Într-adevăr, în România ne confruntăm cu această problemă socială unde avem mai mulți asistați social decât ar trebui, unde acești oameni preferă să renunțe la un loc de muncă pe un salariu minim ca să stea acasă cu mâna întinsă la stat. Explicatia lor este că, stând acasă, câștigă mai mult de la stat decât dacă ar reintra în câmpul muncii… nu ne dorim o țară asistată social, ne dorim cetățeni muncitori, motivați și încurajați atât de stat, cât și de mediul privat.

Teoria echității sociale ar fi o soluție eficientă  – adică să dai mai mult celui care are mai mare nevoie. Această soluție a fost aplicată în țări ca Portugalia, Slovacia sau Grecia și în aceste țări, de exemplu, numărul de nașteri în rândul minorilor a scăzut semnificativ.

Citește continuarea pe realitateadindiaspora.net.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL