Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima zi de şcoală pentru elevii Liceului Romano-Catolic, la BISERICĂ

Monday, 11 September 2017, 15:49 Sursă: REALITATEA.NET

În cadrul ceremoniei de deschidere a anului școlar s-a dat citire unui document al Fundației Statusul Romano-Catolic, prin care se arată că, dacă Liceul Teologic Romano-Catolic nu mai există, întrucât elevii sunt arondați la altă unitate de învățământ, contractul de închiriere semnat cu Primăria Târgu Mureș, cu privire la clădirea în care funcționează Colegiul Național 'Unirea', nu este nul, scrie Agerpres.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, Ioan Macarie, după festivitatea de la Biserica Roman-Catolică, elevilor LTRC li s-au asigurat condițiile pentru o deschidere festivă în curtea școlii, acolo unde funcționează și Colegiul Național 'Unirea', unde au primit salutul directorului Liceului Bolyai Farkas.

'Au fost asigurate toate condițiile, elevii au primit salutul directorului Liceului Teoretic Bolyai Farkas. Nu au mai fost probleme, sper că rațiunea a învins și că s-a înțeles că interesul copiilor trebuie să primeze', a spus Ioan Macarie.

În cadrul Consiliului de Administrație al ISJ Mureș, reunit vinerea trecută, s-a luat decizia ca elevii și profesorii de la Liceul Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș să fie arondați la Liceul Bolyai Farkas, după ce actul de înființare al instituției, prin relocarea unor clase de la alte școli, a fost anulat în primă instanță și este suspendat până la o soluție definitivă.

Elevii vor ține orele de curs în clădirea în care a funcționat LTRC și doar partea administrativă va aparține de Liceul Bolyai Farcas.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat recent că imediat după ce condițiile legale vor permite, se vor face toate demersurile pentru reînființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, împreună cu biserica și administrația locală.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL