Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima reacție a BNR în "scandalul aurului". "Viața unei țări poate cunoaște momente dramatice"

Wednesday, 27 February 2019, 21:00 Sursă: REALITATEA.NET

Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a comentat, la Digi24, un proiect de lege depus azi la Senat de Liviu Dragnea si Şerban Nicolae, care prevede ca 95% din aurul României să fie repatriat.

”Aurul României trebuie să fie cât mai bine protejat. Rezervele României sunt plasate astfel încât ele să fie protejate și ca valoare, și fizic. Viața unei țări poate cunoaște și momente mult mai dramatice decât cele pe care ni le imaginăm după 3 decade de tranziție într-o Europă care nu a cunoscut un război mare european. Trăim vremuri care nu devin mai benigne, dimpotrivă, mai periculoase. Poți să faci cu aurul operațiuni mai mult sau mai puțin riscante, punctul meu de vedere e că e mai bine să nu faci operațiuni. Eu cred că important pentru România e să facem plasamente acolo unde avem certitudinea, pe baza unei analize geopolitice, că sunt protejate mai bine”, a spus el.

Dragnea și Șerban Nicolae, atac neașteptat la BNR. Ce vor să facă cu aurul țării

Șeful PSD, Liviu Dragnea, și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus miercuri o propunere legislativă surprinzătoare prin care vor să aducă aproape tot aurul din rezerva BNR în țară.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL