Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Trump și-a dat acordul ca aplicația TikTok să continue să opereze în SUA

Sunday, 20 September 2020, 11:01 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Vă reamintim că pe data de 14 august, Donald Trump a emis un decret conform căruia TikTok are la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din SUA, în caz contrar nu va mai putea continua să funcţioneze în Statele Unite.

De asemenea, Departamentul american al Comerţului anunţa, pe 18 septembrie, că descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat va fi interzisă în SUA începând de astăzi, 20 septembrie.

Ieri însă, Departamentul Comerţului a informat că va amâna cu o săptămână ordinul prin care va fi interzisă în Statele Unite descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat.

Donald Trump le-a spus jurnaliştilor că sprijină acordul prin care compania chineză ByteDance (care deţine TikTok -n.r.), grupul informatic american Oracle şi lanţul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, care va prelua operaţiunile TikTok din SUA.

Acţionarii americani ar urma să controleze 53% din TikTok, iar investitorul chinez 36%, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Trump a declarat că noua companie va fi "controlată în totalitate de Oracle şi Walmart".

Oracle a anunţat că va prelua o participaţie de 12,5% în TikTok Global. În prezent, investitorii din SUA deţin aproximativ 40% din ByteDance, mai arată sursa citată. Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL