Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Presa germană: Papa emerit Benedict al XVI-lea, ''extrem de fragil'', ca urmare a unei boli infecțioase la nivelul feței

Monday, 03 August 2020, 09:32 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit sursei citate, papa Benedict al XVI-lea suferă de erizipel la nivelul feţei, o boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe.

"Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil (...). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude", scrie Passauer Neue Presse.

Se pare că Peter Seewald l-a întâlnit sâmbătă, la Roma, pe papa Benedict al XVI-lea pentru a-i prezenta biografia: "În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie".

Vă reamintim că Benedict al XVI-lea este primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, invocând motive de sănătate. Ulterior retragerii sale, acesta a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL