Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PREMIILE OSCAR. Care sunt cele 9 filme selecționate pentru categoria ”Cel mai bun film străin”

Friday, 19 December 2014, 23:10 Sursă: REALITATEA.NET

Lista cuprinde patru pelicule europene nominalizate deja pentru premiile Globul de Aur la categoria 'Cel mai bun film străin'. Este vorba despre 'Tangerines' (Estonia), regizat de Zara Urushadze, 'Snow Therapy/Force majeure' (Suedia), al lui Ruben Ostlund, 'Leviathan' (Rusia), cu regia semnată de Andrey Zvyagintsev, și 'Ida', producție Polonia-Danemarca, a regizorului polonez Pawel Pawlikowski.

'Ida' a câștigat în 17 decembrie Premiul LUX pentru cinema al Parlamentului European, după ce a fosta laureată la cinci categorii în cadrul celei de-a 27-a ediții a galei Premiilor Europene de Film (European Film Awards, EFA), desfășurată în 13 decembrie la Riga.

Lista pentru Oscar mai include 'Accused' (Olanda), de Paula van der Oest, 'Corn Island' (Georgia), a lui George Ovashvili) și 'Timbuktu' (Mauritania), în regia lui Abderrahmane Sissako.

Au fost alese și două creații din America de Sud, 'Relatos Salvajes' (Argentina), al regizorului Damián Szifrón, produs de Pedro Almodóvar, și 'Libertador' (Venezuela), regizat de Alberto Arvelo.

 Mai multe pe Agerpres 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL