Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

HAOS în Sănătate! Medicii de familie, negocieri cu Tudose, la Guvern

Monday, 20 November 2017, 07:56 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit şi miercurea trecută cu reprezentanţii medicilor de familie care au protestat în Piaţa Victoriei, el spunând la începutul şedinţei de Guvern că aceştia au mare dreptate, pentru că au fost nevoiţi să se transforme în contabili şi a precizat că se caută soluţii.

"Chiar au dreptate şi, din păcate, chiar au foarte mare dreptate. Spun din păcate pentru că sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat şi medicii de familie au fost nevoiţi să se transforme în contabili. Încercăm să găsim soluţii, prima etapă este vineri într-o consultare pe draft şi de luni să încercăm împreună şi cu Ministerul Finanţelor să reglăm nişte lucruri", a mai spus Mihai Tudose.

Câteva sute de medici de familie, dar şi pacienţi au protestat săptămâna trecută în Piaţa Victoriei faţă de subfinanţarea asistenţei medicale primare şi faţă de "imposibilitatea de practică optimă a medicinii de familie".

Medicii reclamă situaţia actuală a sistemul de sănătate, în special problema birocratizării, dar şi lipsa posibilităţii de a elibera anumite reţete, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL