Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Ludovic Orban anunță bani mai mulți pentru Ministerul Sănătății la rectificarea bugetară

Tuesday, 17 November 2020, 17:27 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

„Este o alocare suplimentară. Ministerul Sănătăţii va fi printre ministerele care vor beneficia de o suplimentare la finanţare. Sigur, pe lângă asta au început semnările de contracte de finanţare de pe programul de finanţare din fonduri europene din care s-au achiziţionat sau urmează să se achiziţioneze echipamente, aparate, tot ceea ce este necesar pentru spitale, în special în lupta anti-COVID”, a declarat premierul. 

Șeful Executivului spune că cererile de finanțare din partea spitalelor și a autorităților locale depășesc valoarea de 1,2 miliarde de lei. Ludovic Orban spune că a discutat cu ministrul Fondurilor Europene surse de finanțare pentru lucrări de reparații și modernizare la unitățile spitalicești foarte vechi.

„Cererile de finanţare depuse de spitale, autorităţi locale, de beneficiari depăşesc 1,2 miliarde şi ne străduim să asigurăm resurse financiare pentru a putea deconta toate aceste cheltuieli. Pe lângă asta, am discutat cu domnul ministru Boloş şi de indentificarea unei surse suplimentare care să poată să finanţeze orice lucrare de modernizare, de reparaţie capitală acestor instalaţii din spitale care sunt mai vechi, care pot să presupună anumite riscuri”, a afirmat premierul la sediul Ministerului Sănătăţii. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL