Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premieră mondială în medicină. Copil de 8 ani a primit un transplant de mâini

Wednesday, 29 July 2015, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Cele două mâini și antebrațul transplantate provin de la un donator. Copilul merge în prezent cu proteze și, potrivit medicilor, a învățat să mănânce, să scrie și chiar să joace jocuri video fără mâini. Dar acum le-a spus că așteaptă cu nerăbdare să poată arunca o minge cu noile sale mâini.

Operația, efectuată recent de o echipă medicală multidisciplinară de 40 de persoane, a durat peste zece ore, a precizat spitalul. Echipa, împărțită în patru unități, a utilizat mai întâi plăcuțe și șuruburi pentru a fixa oasele, reconectând apoi arterele și venele. Odată circulația sanguină restabilită, chirurgii au conectat tendoanele și mușchii și apoi nervii, scrie Agerpres.

Băiatul a fost ales pentru această grefă dublă din cauza stării sale medicale deosebite: 'Transplantul de rinichi în urma unei infecții a făcut din el un candidat bun pentru o grefă fiindcă lua deja medicamente pentru a împiedica respingerea noului organ', a spus dr Benjamin Chang, codirector al programului de transplant de mâini la spitalul de pediatrie din Philadelphia.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL