Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premieră: Balonul de Aur NU VA FI ACORDAT în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus

Monday, 20 July 2020, 18:19 Sursă: realitatea.net

 

Organizatorii de la revista France Football au anunţat luni că abandonarea unor ligi şi amânarea unor competiţii ca EURO 2020 şi Copa America nu ar fi permis un vot corect.

Este prima dată din 1956 – anul primei ediţii a ceremoniei „Balonul de Aur” – când trofeele nu vor fi acordate.

Balonul de Aur se acordă în urma votului unui juriu internaţional de jurnalişti. Între 2010 şi 2015, France Footbal şi FIFA şi-au unit forţele pentru atribuirea acestui premiu, dar din 2016, forul internaţional al fotbalului a decis să atribuie propriile premii. Primul Balon de Aur feminin a fost decernat începând cu anul 2018.

Organizatorii au precizat că doresc să păstreze credibilitatea şi legitimitatea celui mai important trofeu individual din fotbal.

„Nu dorim să trecem pe lista câştigătorilor acestui turneu un asterix care să menţioneze: trofeu câştigat în condiţii excepţionale din cauza crizei de sănătate cauzată de Covid-19”, au transmis organizatorii, potrivit Agerpres.

Cum era de așteptat, nu va fi acordat nici trofeul „Kopa” pentru cel mai bun tânăr jucător din lume și nici trofeul „Yashin” pentru cel mai bun portar din lume.

În 2019, obțineau „Balonul de Aur” Leo (Lionel) Messi (FC Barcelona) şi Megan Rapinoe (echipa de fotbal feminin Reign FC).

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL