Prețul incredibil al celui mai ieftin smartphone, dispozitivul va fi pe piață anul acesta

Wednesday, 07 May 2014, 10:53, Sursă: REALITATEA.NET

Deşi există multe telefoane ieftine, motiv pentru care am creat şi un top 10 pe acest subiect, cel mai ieftin smartphone va costa 20 de dolari.

Adaugă părerea ta

Accesul la smartphone-uri trebuie facilitat la nivel global nu doar pentru a permite accesul la Facebook oriunde, deşi pentru unii s-ar putea să fie suficient, dar şi pentru a facilita conversaţiile prin VoIP, accesul la email, la o soluţie de navigaţie şi multe altele.

Pentru că există organizaţii globale care cred că trebuie să existe telefoane inteligente mult mai ieftine, se lucrează la realizarea unui telefon de doar 20 de dolari.

Actorul principal din spatele acestei iniţiative este ARM, o companie care este convinsă că smartphone-urile pot fi în curând în mâna oricui. Deşi la această oră există deja un telefon cu Firefox OS care se încadrează în 25 de dolari, compania americană se aşteaptă ca în câteva luni să fie disponibil un telefon de 20 de dolari cu Android. Da, această valoare pare stablită arbitrar, dar în realitate este o limitare a proceselor de fabricaţie actuale, nu a componentelor folosite.

În ceea ce priveşte configuraţia hardware a unui astfel de telefon din zona buget, vom vorbi de un dispozitiv construit în jurul unui SoC single core pe arhitectură Cortex – A5. Nu va fi compatibil cu reţele 3G sau 4G, ci va fi limitat la 2,5G sau EDGE. Ca o comparaţie, trebuie să aveţi în vedere că la aproximativ 50 de dolari se găsesc deja telefoane decente dual core. Citeste mai mult pe playtech.ro.