Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea uluitoare a româncei care s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile. Studiu de caz pentru întreaga lume

Tuesday, 12 May 2020, 22:45 Sursă: Realitatea PLUS

"Mi se pare ireal. A fost o perioadă foarte lungă și grea, nu cred că am stat vreodată să mă uit pe pereți ca în perioada asta", a declarat tânăra româncă presei italiene. 

Bianca Dobroiu a fost sunată de medicul său la sfârșitul săptămânii și a sărit din pat de fericire când a aflat că, după două luni și jumătate, nu mai are COVID-19. 

Este un record, au spus medicii italieni, citati de presa din peninsula. Specialistii analizeaza acum cazul tinerei in varsta de 22 de ani pentru a vedea cum a fost posibil ca fata sa fie infectata atat de mult timp, 74 de zile, cu noul coronavirus. 

Primul lucru pe care l-a făcut românca, după ce a aflat că s-a vindecat, a fost o ieșire în parc, unde a făcut exerciții fizice. Bianca, de profesie model, a avut primele simptome specifice COVID-19 la sfârșitul lunii februarie, după ce a participat la un eveniment în Milano. A stat 6 zile în spital, până i-a trecut febra, după care tânăra a stat în carantină la domiciliu, iar de la jumătatea lunii martie nu a mai avut simptome. 

In tot acest timp, i s-au recoltat probe fetei pentru 11 teste. Majoritatea au avut rezultate pozitive, 2 dintre ele, doua au fost negative si 2 teste au avut rezultate neconcludente. 

În România, persoanele infectate sunt considerate vindecate după ce rezultatele a două teste sunt negative. Apoi, cei care sunt externați stau în izolare 14 zile și sunt monitorizați medical. 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL