Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Popularitatea președintelui Jair Bolsonaro a crescut în timp ce Covid-19 a ucis peste 84.400 de brazilieni

Friday, 24 July 2020, 20:52 Sursă: Realitatea.net, hotnews

Potrivit sondajelor, Jair Bolsonaro ar câștiga un nou mandat de președinte.

Un sondaj publicat vineri, în revista săptămânală Veja, îl plasează pe liderul de dreapta în fruntea primului tur al alegerilor. Acesta este creditat cu 27,5-30,7% din intențiile de vot, în funcție de contracandidați. Turul al doilea ar fi câștigat cu siguranță de Bolsonaro, arată rezultatul sondajului.

Într-un alt sondaj, publicat joi de site-ul de specialitate Poder360, 43% din cei chestionați au spus că aprobă modul în care președintele a gestionat pandemia, în creștere față de 40% în urmă cu două săptămâni. Împotrivă s-au pronunțat 46% dintre respondenți. Site-ul a subiniat însă că rata de aprobare este de 52% printre cei mai săraci brazilieni care primesc de la guvern ajutorul special de aproximativ 100 de euro.

Al treilea sondaj, publicat, la începutul săptămânii, de brokerul de investiții XP a confirmat un trend ascendent în popularitatea cabinetului lui Bolsonaro, 30% dintre cei chestionați afirmând că au o părere ”bună” sau ”foarte bună” despre acesta. Procentul scăzuse de la 31% în aprilie la 25% în mai, înainte să crească la 28% luna trecută. Rata respingerii a scăzut la 45%, de la 50% în mai. În privința economiei, deși este așteptată o recesiune, 33% dintre respondenți consideră că se îndreaptă în ”direcția potrivită”, față de 20% în iunie, notează hotnews.ro.

Viitoarele alegeri prezidențiale din Brazilia vor avea loc în 2022.

În prezent, Jair Bolsonaro este în izolare, după ce a fost testat pozitiv cu Sars-Cov-2. Bilanțul epidemiei din Brazilia a depășit, vineri, 2,3 milioane de infectări și 84.440 de decese.

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL