PNL a anunțat finalul guvernului PSD

Friday, 22 February 2019, 19:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi crede că Guvernul Dăncilă "nu va supravietui urmatoarei motiuni de cenzura".

"Concentrat pe luptele interne pentru functii (deci bani publici) si pe batalia cu justitia, PSD a pierdut in ultimele luni contactul cu Romania reala. Dragnea, Dancila, Valcov au reusit sa exaspereze si sa indigneze aproape pe toata lumea - inclusiv grupuri si categorii care nu ii respingeau din oficiu pana acum. Se simte in aer o atmosfera de saturatie similara cu cea din marile momente istorice ale ultimelor decenii. Oamenii din justitie au ajuns la capatul puterilor dupa continua peticire, ciuntire si "ievaluare" a domeniului lor. Politistii si militarii au obosit de atata incertitudine si amatorism - ganditi-va numai ca ministrul de Interne a fost pacalit de niste escroci ca are un microfon in priza, ca acesta crede ca se spune "nume si pronume" si ca, din punctul sau de vedere, un buget cu 20% mai mare este un buget de 20 de ori mai mare. Profesorii sunt exasperati de improvizatiile din sistem si de colectia infinita de tampenii pe care le debiteaza Dancila. Parintii sunt iritati de mizeria din spitale si de modul in care sunt tratati copiii. Mediul de afaceri a fost agresat de carpelile toxice ale lui Valcov. De multi ani - poate de douazeci - nu am mai vazut atata indignare, atata greata pentru modul clientelar-sfidator in care se fac promovarile in varful ierarhiei administrative: o colectie bizara de personaje mondene a fost instalata in fruntea agentiilor statului.

Oricat de indiferent ar fi Dragnea la aceasta profunda nemultumire sociala (Dancila oricum nu pricepe nimic), ea nu va ramane fara consecinte. Tot mai multe categorii sociale si profesionale isi vor exprima nemultumirile - lasand sa se vada falimentul de ansablu al guvernarii. Pe masura ce se apropie alegerile din 2019, majoritatea PSD-ALDE va continua sa se surpe in Parlament, prin noi si noi plecari. Cabinetul Dancila nu va supravietui urmatoarei motiuni de cenzura, care isi va face efectul la finalul Presedintiei rotative a Romaniei (deci fara implicatii asupra responsabilitatilor noastre europene).

Oricat de grea pare lupta acum, oricat de gonflata apare azi puterea lui Dragnea, PSD e aproape de capatul drumului. E suficient sa iesi pe strada ca sa intelegi asta - ca au mintit, au jignit si au afectat aproape orice roman care nu face parte din cercul lor de interese. Si ca oamenii nu ii mai suporta pentru asta", a scris Ovidiu Raețchi pe Facebook.Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ