Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Plantele care te ajută să ai un somn bun în nopţile caniculare

Friday, 04 August 2017, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

După o zi agitată la muncă, alege să te relaxezi cu ajutorul unei căni de ceai cald înainte de a te băga în pat. În felul acesta, organismul tău se va destinde iar efectul calmant al plantelor te vor ajuta să te odihnești mai bine pe parcursul nopții.

Astfel, dimineață te vei trezi plin de energie, odihnit și pregătit pentru provocările noii zile.

Iată care sunt plantele indicate pentru această stare de bine matinală:

Valeriana combate anxietatea

Celebra plantă, datorită efectului său calmant, este folosită încă din antichitate pentru prepararea anumitor medicamente. Uleiurile sale esențiale au proprietăți relaxante, care combat cu succes atât stresul, cât și anxietatea. O simplă cană de ceai de valeriană te va ajuta să ai un somn neîntrerupt, să dobândești o stare de calm. Ai grijă totuși să nu depășești un maxim de 3 căni pe zi.

Levănțică, pentru un somn adânc

Atât valeriana, cât și levănțica favorizează somnul profund și odihnitor. Se pot consuma sub formă de ceai sau poți să le folosești sub formă de ulei în aromaterapie.

Mintea, corpul, sufletul tău vor fi invadate de o stare euforică de bine, eliminând orice formă de stres sau anxietate ori depresie. Un truc destul de eficient ar fi acela să îți stropești pernele sau lenjeria de pat cu câteva picături de apă în care să adaugi câteva picături de ulei esențial din aceste plante. Dacă vrei să duci starea de relaxare la cote și mai înalte, ia două-trei crenguțe de levănțică sau de valeriană și pune-le în apa ta de baie. Poți chiar să optezi pentru un gel de duș pe baza acestor plante. Și spa-ul vine în casa ta.

Află mai multe despre cum poți dormi mai bine vara AICI.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL