Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Luna lui Saturn ascunde o surpriză. Ipoteza care schimba tot ce stii

Sunday, 02 June 2019, 11:00 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii au descoperit după decenii întregi în care au încercat să identifice zone cu apă înghețată pe planetele și stelele aflate la distanță de ani lumină, că una dintre acestea ar putea fi Enceladus.

În apa sărată de pe suprafața înghețată a lui Enceladus s-au descoperit molecule organice bogate în carbon de dimensiuni generoase. Chiar dacă, pelicula de ocean înghețat este foarte subțire se pare că acesta este bogată în compuși organici.

„Nu suntem surprinși că există apă acolo, ionii sunt dovezi în plus ale faptului că există apa sub suprafața lunii și că, acolo unde există apă, carbon și energie, există și viața", a declarat Andrew Coates, cercetător la University College, Londra.

Enceladus, luna lui Saturn ar putea găzdui viața

Acest satelit al planetei Saturn a fost timp îndelungat subiect al eforturilor de cercetare făcute de cercetători, dar este prima oară când volumul similarităților descoperite este covârșitor de apropiat de condițiile atmosferice care facilitează viața pe Pământ.

Oamenii de știință cred că sub crusta înghețată a lui Enceladus sunt șase foarte mari să existe forme simple de viață marine. În acest sens, primele dovezi care susțin acestă ipoteză au fost descoperite în anul 2009. Atunci, cercetătorii au aproximat că moleculele organice simple cuantificate se rezumau la 50 de unități de masă atomică.

„Cu molecule organice complexe care emană din oceanul său lichid, această lună este singur corp ceresc dincolo de Pământ care îndeplinește simultan toate cerințele de bază pentru găzduirea vieții, așa cum o știm", a declarat Christopher Glein de la Institutul de Cercetare Southweast.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL