Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pisica, un adevărat medicament viu. Care sunt uimitoarele moduri prin care te poate vindeca

Sunday, 02 August 2015, 17:53 Sursă: REALITATEA.NET

Fără să aibă studii de specialitate, pisicile simt când un om este bolnav și pot identifica energia negativă în organism. Ele au un câmp electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul între om și pisică undele electromagnetice ale acesteia neutralizează undele emise de un organism bolnav.

Medicii au observat, de multă vreme, că în familiile în care există animale de companie, în special pisici, atmosfera e mai senină, bolile sunt mai rare, iar când apar, afecțiunile se vindecă mai repede.

Pisica simte dacă te doare ceva

Nu trebuie să te miri dacă o pisică ți se așază în poală, dacă stai întins pe pat, sau după cap, în zona cervicală. Pisica încearcă să se lipească de acea parte a corpului unde se află organul bolnav și, după un timp, durerea se potolește și omul se simte mai bine.

Pisicile reduc stările de neliniște, calmează, trezesc sentimente de încredere, de optimism.

Pisica și inima

Sistemul cardiovascular pare a fi "specializarea" acestor patrupede. Pisicile sunt excelenți "cardiologi", așa că cei care suferă de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident cerebral li se recomandă să țină mai des, în brațe, o pisică. Din experiență s-a constatat că prezența în casă a unei pisici stabilizează tensiunea arterială și la persoanele cu distonie neurovegetativă.

Conform observațiilor făcute de cercetătorii americani, în cazul persoanelor care au pisici, riscul de a face un infarct scade cu 30-40%. Iubitorii de pisici spun că favoritele lor diagnostichează întotdeauna corect starea de spirit și de sănătate a stăpânului, se așază pe pieptul lor și adesea previn chiar atacurile de cord.

Pisica și creierul

Un alt efect uimitor al influenței pisicilor asupra organismului omului este îmbunătățirea memoriei. Medicii au găsit următoarea explicație: cea mai mare acumulare de puncte, care activează memoria, se află în centrul palmei. Pentru stimularea acestor centri, în Orient se fabrică bile speciale. Câte două asemenea bile se țin, zilnic, în fiecare palmă, rostogolindu-le. La noi această practică nu este răspândită, în schimb ne putem mângâia câinele sau, cu o eficiență și mai mare, pisica.

Specialiștii au mai observat că aceste animale ajută la reducerea mai rapidă a febrei, în cazul persoanelor răcite sau gripate, calmează senzațiile dureroase și chiar întăresc oasele. Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursa acțiunii terapeutice a pisicilor. S-a măsurat și frecventa pe care o are torsul pisicii - între 25 si 50 Hz.


Sursa: BZI.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL