Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PEŞTI MUTANŢI, în apele staţiei de epurare. Locul care i-a umit pe toţi pescarii

Saturday, 06 September 2014, 20:46 Sursă: REALITATEA.NET

Peştii de la staţia de epurare a Focşaniului  reuşesc să supravieţuiască în  ape care provin de la spitale sau abatoare. O dată pe an "mutanţii" sunt scoşi din apă în cadrul unui concurs de pescuit sportiv, scrie ziaruldevrancea.ro.

Chiar dacă apele epurate poartă o încărcătură microbiană mare. Peştii se hrănesc cu "antibiotice" şi  microbi patogeni de la spitale, aşa cum precizează directorul adjunct al CUP, Dan Iorgulescu.

Cu toate acestea, peştii cresc şi se dezvoltă ajungand la greutăţi greu de închipuit pentru aceste condiţii vitrege. Cea mai mare captura scoasă din aceste ape în cadrul concursului din weekend cantăreşte peste 3 kilograme. "Este umitor ce poate face această tehnologie, ca în apele uzate, epurate, să crească peşti", se minuna unul din pescari.
"Ca să putem prinde peşte după ce folosim apa la toaletă e o chestie. Tehnologia a avansat. Tragi apa la toaletă şi te duci la pescuit", spune un alt pescar amator. Laguna staţiei de epurare a devenit un loc atractiv pentru pescari.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL