Peste 7.000 de şcolari nu mai primesc alocaţii

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Peste 7.000 de elevi din judeţul Constanţa nu vor mai primi din această lună alocaţia de stat, pentru că nu au acte de identitate. Cei mai mulţi dintre ei provin din familii destrămate, iar actele s-au pierdut pe drum. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin că au nevoie măcar de adresele copiilor, pentru ca aceştia să-şi primească totuşi banii.

Camelia are 13 ani şi este elevă la liceul din localitatea Basarabi. Mai are şase fraţi. Mama Cameliei nu are un loc de muncă stabil şi se baza pe cei 32 de lei, cât este alocaţia fetei, ca să întreţină familia.

Camelia a rămas fără certificat după ce părinţii ei s-au despărţit, iar documentul a fost apoi ars de tatăl ei. "Ajutor social nu mai am. Buletinul mi s-a expirat de anul trecut din 4 septembrie şi trăiesc din alocaţia fetiţei, care alocaţie nu o mai iau", a spus Cristina Nicoleta Chirici, mama fetiţei.

În aceeaşi situaţie este şi Alexandru, un băieţel de 12 ani, tot din Basarabi. Mama lui a murit şi locuieşte cu tatăl şi cu fratele, iar în unele zile nu mănâncă nimic.

Profesorii încearcă să afle adresele copiilor şi câteva date despre părinţi. "Am făcut toate demersurile care puteau fi făcute de o şcoală, în sensul că diriginţii au încercat să ia legătura cu părinţii, ei fac parte din familii destrămate şi nu s-a putut acest lucru" a declarat directorul Liceului Teoretic Basarabi, Nicoleta Ciubanu.

Reprezentanţii Direcţiei de Muncă spun că nu pot trimite alocaţiile decât după ce dosarele vor fi completate cu minimum de date. Ei speră ca până în martie, 4.000 din cele 7.000 de dosare incomplete să fie rezolvate, pentru ca elevii să-şi primească banii.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE