Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 20 de persoane date dispărute în China, în urma unui naufragiu pe fluviul Yangtze

Friday, 16 January 2015, 09:07 Sursă: Mediafax

Salvatorii au putut să recupereze trei dintre pasagerii navei, care s-a scufundat joi, către ora locală 15.00 (9.00, ora României), cu "24 sau 25 de persoane la bord", a anunţat agenţia oficială China Nouă.

"Şapte sau opt" străini, între care cetăţeni din Japonia, India şi Singapore, se aflau printre persoanele date dispărute, a adăugat agenţia. După ce a anunţat iniţial prezenţa unui cetăţean francez, ea nu-l mai menţionează în depeşele ulterioare.

Contactat de AFP, consulatul Japonei la Shanghai a confirmat că un japonez se află printre persoanele date dispărute. Este vorba, potrivit agenţiei China Nouă, de un inginer care lucra pentru călătoria de testare a remorcherului.

Consulatele Singapore, Franţei şi Indiei nu au oferit nicio informaţie despre prezenţa sau nu a unuia sau mai multor cetăţeni de-ai lor.

Una dintre persoanele salvate, Wang Chenkai, a declarat", citat de China Nouă, că tocmai verifica starea motorului împreună cu inginerul japonez, când "vaporul a început să se încline brusc, iar apa a intrat imediat.

Într-o imagine difuzată de presa oficială, se putea vedea un vas în mare parte scufundat.

Viceguvernatorul provinciei Jiangsu (est) Zhang Lei se afla la faţa locului, vineri, pentru a conduce operaţiunile de salvare, îngreunate de curenţi şi temperatura scăzută a apei, potrivit agenţiei chineze.

Potrivit salvatorilor, unii pasageri ar fi putut să rămână blocaţi în habitaclul remorcherului, a adăugat agenţia.

Naufragiul a avut loc la trecerea unor curenţi foarte rapizi pe Yangtze, cel mai mare fluviu din Asia, între oraşele Jiangyin şi Zhangjiagang, aproape de gura de vărsare, în zona metropolei comerciale Sganghai.

Guvernul provincial a afirmat că remorcherul efectua călătorii de testare fără să fi îndeplinit procedurile prevăzute de către autorităţi şi fără să fi furnizat în prealabil un raport despre starea vaporului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL