Incendiu în Gara Breaza, la un vagon de tren încărcat cu nitrat de amoniu.Pericolul a fost înlăturat

Tuesday, 31 October 2017, 18:26, Sursă: REALITATEA.NET

Situație tensionată în gara din Breaza, din cauza unui vagon de tren încărcat cu nitrat de amoniu, dintr-o garnitură cu 25 de vagoane, care a avut scurgeri și din care s-a observat o degajare de fum. Autoritățile au evacuat oamenii pe o rază de aproape un kilometru, alimentarea cu energie electrică în zonă a fost oprită, iar linia de tren a fost scoasă din funcțiune. Incidentul a dus la blocarea traficului feroviar pe ruta București-Brașov. 15 trenuri, toate de călători, sunt blocate în gările din Comarnic, Câmpina, Valea Largă, Sinaia, Azuga, Buda, Florești și Bușteni. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.

Adaugă părerea ta

UPDATE ora 20:20 - După o intervenţie de aproape două ore, incendiul a fost lichidat.

UPDATE ora 19:20 - În acest moment, peste 70 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului. În sprijinul acestora a fost dislocat şi un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere din cadrul ISU Braşov.

De asemenea, s-a luat decizia ca mai multe mijloace de transport să fie deplasate la faţa locului, pentru a prelua persoanele evacuate din zonă şi a le conduce în spaţii puse la dispoziţie de către autorităţile locale.

Astfel, vor fi utilizate următoarele mijloace:
- ISU Bucureşti-Ilfov: 2 microbuze, un autocar şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple
- ISU Braşov: un microbuz
- ISU Dâmboviţa: un microbuz
- IGSU: 2 microbuze

UPDATE ora 19:00 - Până la această oră au fost evacuate 42 de persoane pe o rază de aproximativ 500 m. Evacuarea va continua până la distanţa de 800 m. Autorităţile locale urmează să stabilească unde vor fi cazate persoanele evacuate.

Pompierii intervin la vagonul încarcat cu îngrăşăminte care conţin nitrat de amoniu, asigurând răcirea containerului.

La această oră, nouă trenuri sunt blocate pe ruta Bucureşti-Braşov.

Din primele informații, deasupra unui vagon iese fum.

La fața locului au intervenit trei autospeciale, printre care una de descarcerare și un echipaj SMURD.

Conform ziuaconstanta.ro, trenul este unul de marfă, compus din 25 de vagoane. Fumul se pare că iese dintr-un container aflat undeva la jumătatea garniturii de tren.

Circulația feroviară este blocată pe un fir, pe ruta Brașov-București, au afirmat oficiali ai Poliției Transporturi Feroviare Prahova.

”Trenul de marfă este staționat în Breaza Nord. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Nu sunt prezentate scurgeri de conținut la vagon. Mecanicul de tren a fost evacuat. Ulterior, au fost evacuate și persoanele aflate în gara Breaza”, a declarat, la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

Alte articole din: SOCIAL