Perfecționarea ofițerilor Poliției Române continuă la FUNDAȚIA COLLEGIUM XXI

Saturday, 10 May 2014, 17:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

FUNDAȚIA COLLEGIUM XXI a organizat și a derulat pe parcursul acestei săptămâni – în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române – Seminarul național cu tema Cooperarea interinstituțională, metode și tehnici de investigare a infracțiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural național, la care au participat 43 de ofițeri ce desfășoară activități în domeniul prevenirii și combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural național, din cadrul I.G.P.R. și al tuturor Inspectoratelor Județene de Poliție ale României.

Obiectivul Seminarului a vizat perfecționarea ofițerilor Poliției Române, iar pe parcursul întregii activități cu caracter didactic dar și a dezbaterilor pe marginea cooperării interinstituționale în domeniul de referință, ofițerii și-au însușit noi informații și cunoștințe utilizate de către instituțiile cu atribuții în administrarea și protejarea patrimoniului cultural național.

În acest sens, Agenda Seminarului a avut printre lectorii invitați, experți din cadrul Ministerului Public, Ministerului Culturii, Secretariatului de Stat pentru Culte, Inspectoratului de Stat în Construcții, Institutului Național de Criminalistică, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, precum și reprezentanții Poliției Române și ai Fundației Collegium XXI.

Fundația Collegium XXI, reprezentant al societății civile, a prezentat mai multe propuneri partenerilor săi, Inspectoratul General al Poliției Române, privind strategii, proiecte și activități având ca scop principal informarea și conștientizarea societății civile în ceea ce privește patrimoniul cultural național.

”Au fost supuse analizei și dezbaterilor inclusiv etapele derulării Proiectului pilot ”Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național!” inițiat de către Fundația Collegium XXI și organizat în perioada 07 – 11 aprilie a.c. împreună cu partenerii noștri, Inspectoratul General al Poliției Române, la nivelul municipiului București și în 7 județe ale României, având ca beneficiari peste 1000 de elevi din ciclul gimnazial. Vizăm extinderea acestui Proiect educațional în toate județele României, având la bază un obiectiv major al Programului nostru de patrimoniu și anume, dorința de a veni în întâmpinarea societății prin educarea tinerilor în spiritul cunoașterii și protejării valorilor care fac parte din  patrimoniul cultural românesc și universal” a declarat președintele Fundației Collegium XXI, dr. Monica Sechelariu.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL