Pensiile speciale ar urma să fie impozitate progresiv

Thursday, 04 July 2019, 15:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Una caldă, una rece. La o zi după ce Guvernul a acordat pensii speciale şi pentru aleşii locali, surse social democrate susţin că acestea ar urma să fie impozitate.

Executivul caută bani pentru buget. Aceleaşi surse spun că ministrul de Finanţe s-a angajat să aducă la buget 7 miliarde de lei. Banii vor veni, în primul rând, din impozitarea progresivă a pensiilor speciale şi renunţarea la unele programe sociale.

Rectificarea bugetară va avea loc pe data de 31 iulie, iar până atunci ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, trebuie să vină cu o analiză referitoare la măsurile pe care le va lua, astfel încât, până la sfârşitul anului, să se încadreze în deficitul bugetar de 3%, au declarat joi surse politice.

Data rectificării bugetare a fost decisă miercuri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, conform Agerpres.

"În şedinţa CExN s-a stabilit că până pe 31 iulie ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, trebuie să vină cu o analiză cum se prezintă bugetul şi ce măsuri va lua pentru ca, până la sfârşitul anului, să se încadreze în deficitul bugetar de 3%. Pe 31 iulie se va face şi rectificarea bugetară", au precizat sursele citate.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL