Pensiile speciale ar urma să fie impozitate progresiv

Thursday, 04 July 2019, 15:07 Sursă: REALITATEA.NET

Una caldă, una rece. La o zi după ce Guvernul a acordat pensii speciale şi pentru aleşii locali, surse social democrate susţin că acestea ar urma să fie impozitate.

Adaugă părerea ta

Executivul caută bani pentru buget. Aceleaşi surse spun că ministrul de Finanţe s-a angajat să aducă la buget 7 miliarde de lei. Banii vor veni, în primul rând, din impozitarea progresivă a pensiilor speciale şi renunţarea la unele programe sociale.

Rectificarea bugetară va avea loc pe data de 31 iulie, iar până atunci ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, trebuie să vină cu o analiză referitoare la măsurile pe care le va lua, astfel încât, până la sfârşitul anului, să se încadreze în deficitul bugetar de 3%, au declarat joi surse politice.

Data rectificării bugetare a fost decisă miercuri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, conform Agerpres.

"În şedinţa CExN s-a stabilit că până pe 31 iulie ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, trebuie să vină cu o analiză cum se prezintă bugetul şi ce măsuri va lua pentru ca, până la sfârşitul anului, să se încadreze în deficitul bugetar de 3%. Pe 31 iulie se va face şi rectificarea bugetară", au precizat sursele citate.