Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Crește numărul patrulelor mixte pe străzi. Ce se pregătește pentru începerea școlii

Monday, 05 August 2019, 19:57 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a anunţat, luni, că a cerut Poliţiei şi Jandarmeriei creşterea în teren a numărului patrulelor mixte formate din poliţişti şi jandarmi, precum şi o analiză prefecţilor şi şefilor de inspectorate, în pregătirea anului şcolar.

„Am solicitat Poliţiei şi Jandarmeriei creşterea în teren a numărului patrulelor mixte astfel încât să creştem gradul de siguranţă al cetăţeanului. În plus, în pregătirea anului şcolar, am cerut prefecţilor şi şefilor de inspectorate o analiză imediată referitoare la siguranţa în şcoli, dar şi prezentarea unui plan de măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă în zona adiacentă unităţilor de învăţământ", a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.

Ultima oară când s-a pus problema trimiterii în teren a patrulelor mixte formate din poliţişti şi jandarmi a fost în mai anul trecut, după cazul tâlhăriilor de zona localităţii Sineşti, pe E85, însă ministrul de la acea vreme Carmen Dan nu a mai implementat această măsură.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunțat luni, la ora 18,00, în cadrul unei declaraţii de presă, la sediul MAI, că a dispus încetarea împuternicirii în funcţie a inspectorului general al Jandarmeriei Române, Ionuţ Sindile.

Noul șef al Jandarmeriei este generalul de brigadă Constantin Florea, inspectorul-șef de la Jandarmeria Dolj.

Despre Florea, Mihai Fifor a spus că are experiență în Jandarmerie de 30 de ani și este "unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei Română".

Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne, a desemnat un nou șef al Jandarmeriei


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL