Patriarhul Daniel a dat VESTEA CEA MARE: De Sfântul Andrei va fi sfințită

Monday, 01 January 2018, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

Patriarhul Daniel a anunțat luni, la slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, slujba trecerii dintre ani de la Catedrala Patriarhală, vestea pe care milioane de creștini ortodocși o așteptau de multă vreme.

Adaugă părerea ta

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe şi-a exprimat speranţa ca pe 30 noiembrie să fie sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului. „Cu ajutorul lui Dumnezeu, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei Ocrotitorul României va fi sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului, sau Catedrala Naţională, acest edificiu nou fiind o necesitate liturgică practică, dar şi un simbol al spiritualităţii şi comuniunii româneşti. Catedrala Mântuirii Neamului, sau Catedrala Naţională, cu hramul principal Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, unelte simbolic iubirea faţă de Dumnezeu a unui popor creştin, jertfelnic şi darnic cu recunoştinţa pe care o datorăm permanent eroilor neamului”, a spus patriarhul.

Preafericitul Daniel a amintit că 2018 a fost declarat de către Sfântul Sinod al BOR drept Anul omagial al Unităţii de Credinţă şi Neam şi Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918"

În acest context, patriarhul a adus aminte că dacă "nu mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor pentru binefacerile primite în trecut, întrerupem în prezent comunicarea şi comuniunea noastră cu Dumnezeu şi cu vrednicii înaintaşi, sărăcim duhovniceşte şi slăbim în demnitate, tocmai pentru că nu cultivăm recunoştinţa.