Augustin Lazăr primește o gură de oxigen după raportul MCV

Tuesday, 13 November 2018, 17:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Augustin Lazăr, procurorul general băgat în procedură de revocare de ministrul Tudorel Toader, a reacționat imediat după publicarea raportului devastator al Comisiei Europene la adresa justiției din România.

Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arată, într-un comunicat de presă, a luat act de concluziile şi recomandările cuprinse în Raportul MCV, făcut public în cursul zilei de astăzi, 13 noiembrie 2018.

"Se constată că punctul de vedere formulat de Comisia Europeană în chestiuni fundamentale precum independenţa justiţiei, cariera magistraţilor, modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală este similar cu poziţia exprimată în mod constant de Ministerul Public", arată Parchetul condus de Lazăr.

Având în vedere îngrijorările reţinute de Comisia Europeană în legătură cu regresul înregistrat de România în ceea ce priveşte sistemul judiciar, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, reafirmă disponibilitatea Ministerului Public de a contribui, în limita atribuţiilor specifice, la îndeplinirea recomandărilor prevăzute în Raportul MCV.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri