Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Palatul Reginei Maria din Mamaia revine în administrarea statului

Thursday, 02 July 2020, 14:14 Sursă: Realitatea.net

Victorie în instanță pentru Ministerul Culturii în procesul în care revendică vila regală din Mamaia, ajunsă în proprietatea unor particulari. Tribunalul Constanța a anulat contractul de vânzare-cumpărare a Palatului Reginei Maria din Mamaia, ceea ce înseamnă că judecătorii au decis ca monumentul să revină statului.

Decizia Tribunalului poate fi atacată în termen de 30 de zile.

Ministerul Culturii a deschis acțiunea în instanță în urma campaniilor de mediatizare a situației în care se află monumentul istoric și a faptului că acesta a fost vândut fără acordul statului.

Totodată, în urma anchetelor demarate de o publicație online, procurorii au deschis un dosar penal pe numele fostului primar, Radu Mazăre, acuzat că ar fi vândut subevaluat curtea Palatului Regal din Mamaia cu 23 de euro pe metru pătrat, deși pe piața imobiliară de la acea vreme un metru pătrat din centrul stațiunii Mamaia se vindea cu prețuri cuprinse între 100 și 300 de euro. 

Fostul primar, Radu Mazăre, a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare. Instanța urmează să pronunțe o decizie definitivă în cazul său.

Vă reamintim că, în iulie anul trecut, a fost organizată o expoziție de 3 zile în fața Palatului Reginei Maria din Mamaia pentru a atrage atenția asupra stării avansate de degradare în care se află monumentul istoric.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL