Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban, la depunerea listelor PNL la BEC: "PSD nu a murit, PSD nu este încă înfrânt. Alegerile din 6 decembrie sunt decisive pentru români"

Tuesday, 20 October 2020, 12:42 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"Alegerile din 6 decembrie sunt decisive pentru Romania. În 6 decembrie românii trebuie să vină la vot și să voteze PNL, singura fortță politică care are capacitatea să învingă PSD și să conducă țara în direcția cea bună", este mesajul transmis de liderul PNL românilor, care a precizat că sloganul campaniei liberalilor este „Simplu, dezvoltăm România”.

În mesajul transmis cu prilejul depunerii celor aproximativ 700.000 de semnături pentru susținerea candidaților PNL în alegerile parlamentare din această iarnă, Orban a punctat cele mai importante victorii al PNL în lupta împotriva social-democraților, menționând că bătălia pentru România a început în 2019, odată cu alegerile pentru Parlamentul European (PE) și cu referendumul pro Justiție inițiat de președintele Iohannis și susținut de liberali. "Atat referendumul, cat si alegerile pentru PE au reprezentat o victorie a presedintelui, a PNL si a unei parti din societate care isi doreste o justitie independenta si care a inteles ca nimeni nu e mai presus de lege (...). Batalia a continuat cu alegerile prezidentiale – o infrangere rusinoasa pentru PSD. Au urmat, in 27 septembrie, alegerile locale in care ne-am confruntat cu 29 baroni rosii, cu satrapii (....) - si aceasta batalie a fost castiga de PNL. Din mai, romanii au aratat ca nu mai vor PSD, ca s-au saturat de un partid care a vrut sa ingroape Romania".

Potrivit liderului PNL, toate bataliile castigate pana in prezent de liberali (PE, presedintie, locale), "trebuie incununate de victoria decisiva" de la parlamentarele din decembrie. 

"PSD nu a murit, nu e inca infrant. Se zvarcoleste si incearca prin toate mijloacele sa tina Rom ocupata. Alegerile din 6 decembrie sunt alegeri decisive pentru Romania. In 6 decembrie romanii trebuie sa vina la vot si sa voteze PNL -singura forta politica care are capacitatea sa invinga PSD si sa conduca tara in directia buna. (...) utilizand toate resursele date de Dumnezeu, aduse de la nivel eruopean sau din orice alta sursa care pot ajuta Romania. Romania are nevoie de inevstitii in infrastructuri agricole, in infrastructuri de comunicatii, energetice (...). Are nevoie de cineva care sa o transforme intr-un loc sigur de investitii. Romania poate deveni o capiatala economica regioanala, poate sa fie loc care sa atraga investitii in domenii de varf. (...) Romania are nevoie de un guvern si de un partid care sa atraga si sa stie sa foloseasca aceste resurse necesare romnilor. Am dovedit ca stim sa facem acest lucru. Am reusit sa crestem salariul mediu net la 7,5% cu o inflatie redusa de 2,5% . Institutiile internationale au revizuit prognozele economice in favoare Romaniei. Am demonstrat ca guvernam inteligent, ca folosim resursele romanilor pentru dezvoltare. PNL ofera romnilor garantii, certitudini, competenta, viziune, parteneriate strategice. Garanteaza traectoria europeana a Romaniei si fructificarea la maximum (a parteneriatelor si oportunitatilor de dezvoltare- n.r.) (...), garanteaza apartenenta la NATO (...). PNL intra in aceasta batalie cu fruntea sus", a mai spus Ludovic Orban.

Mai mult decat atat, liderul PNL a avertizat ca "degeaba vrea PSD sa amane alegerile parlamentare din 6 decembrie", si asta pentru ca liberalii - spune el - vor "lupta cu toate armele constitutionale si legale pentru a le permite românilor să scape de parlamentarii făcuți din pixul lui Dragnea! Orice zi în plus cu acești parlamentari în funcție este o zi pierdută, o zi în plus în care aceștia mai pot inventa noi si noi reglemntari care sa dea peste cap Romania. Democratia inseamna alegeri, inseamna a decide cine sa il reprezinte pe cetatean", a conchis Orban.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL