Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se impun noi RESTRICȚII! Ludovic Orban: Masca obligatorie în aer liber pentru toate județele în care rata de infectare depășeste 1,5 la mie

Monday, 02 November 2020, 14:51 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Premierul a analizat situația din țară privind numărul de infectări cu COVID-19, dar și situația paturilor de la ATI.

”Am discutat despre implementarea unor măsuri pe care noi deja le-am hotărât la instituirea stării de alertă. Am solicitat prefecților ca, împreună cu inspectoratele de muncă să asigure lejeritatea programului pentru angajați care să înceapă astfel încât transportul public să fie realizat pe mai multe orare. Am solicitat poliției de circulație să intensifice controalele în transportul public unde avem semnale că nu se respectă măsurile.

Astăzi vom avea o reuniune a comitestului național pentru situații de urgență. Vom actualiza lista țărilor și măsurile de protecție sanitară care se impun. Vom propune introducerea portului măștii în spațiul deschis pentru toate județele în care rata depășeste 1,5 la mie. Vom face ședință de Guvern joi și cel mai probabil joi vom face modificările la proiectul stării de alertă.

Dacă oamenii respectă regulile, vom vedea o revenire cât mai aproape”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Deocamdată, școlile rămân închise în București, iar olimpiadele se suspendă. Deciziile oficialilor vin după ce rata se infectare de apropie de 4 la mia de locuitori. Nici restaurantele nu se deschid. Autoritățile locale vor să închidă și parcurile pe timp de noapte și propun ca angajații să aibă program decalat. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL