Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oprescu, reacție după ce a fost reclamat la DNA: Afirmațiile Arhiepiscopiei Catolice, denigratoare

Friday, 27 March 2015, 21:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Precizăm ca primarul municipiului București a solicitat proprietarului construcției să demareze procedurile legale în vederea desființării construcției, încă din anul 2011, însă acest act a fost atacat în fața instanței de contencios administrativ de proprietarul construcției. Judecata acestui dosar a fost suspendată până la soluționarea irevocabilă a dosarului, având ca obiect solicitarea S.C. Millenium Building Development S.R.L. de obligare a Primarului Municipiului București să emită actul administrativ final, reprezentat de Autorizația de construire pentru intrarea în legalitate a construcției 'Cathedral Plaza'. Acest din urmă dosar se află, încă, pe rolul Tribunalului București, nefiind pronunțată o sentință în cauză", se arată în comunicatul transmis de municipalitate.

În acest context, municipalitatea subliniază că "demolarea unei clădiri precum și aducerea la îndeplinire a unei hotărâri judecătorești nu se pot face decât cu respectarea dispozițiilor legii".

"Faptul că solutionarea acestor litigii se întinde pe o perioadă mai lungă de timp nu este, în nici un caz, un aspect imputabil autorității publice, ci ține efectiv de realizarea actului de justiție și de asigurarea respectării drepturilor tuturor părților implicate", se mai precizează în comunicat.

În acest context, primarul Capitalei își exprimă dezaprobarea cu privire la tipul de comunicat de presă emis de Arhiepiscopia Catolică, "caracterizat de prezentarea incompletă a situației, de fapt, și afirmații nejustificate și denigratoare". Totodată, în comunicatul transmis se mai arată ca Primarul General asigură că soarta Cathedral Plaza va fi tranșată cu respectarea strictă a legii și a hotărârilor instanțelor judecătorești.

Pe de altă parte, într-un comunicat de presa transmis, vineri dimineață, Arhiepiscopia Romano-Catolică București (ARCB) arată că a depus la Direcția Națională Anticorupție o plângere penală împotriva primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, cât și a unor angajați ai Primăriei București.
Sorin Oprescu și cei doi oameni de afaceri sunt acuzați de apartenență la un grup infracțional organizat, iar funcționarii publici sunt acuzați și de abuz în serviciu, pentru "refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior".

Mai multe pe Ziare.com.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL