Operaţie INEDITĂ. Ce a făcut un chirurg pentru un băieţel de 8 ani. E fabulos

Thursday, 04 October 2018, 20:54, Sursă: REALITATEA.NET

Deşi nu avea nicio cunoştinţă despre terapia pentru urşi de pluş, doctorul Daniel McNeely a fost de acord să-l opereze, după ce propietarul l-a rugat acest lucru. 

 
Adaugă părerea ta

Jackson McKie, în vârstă de 8 ani, se îndrepta către propria sa operaţie, atunci când l-a rugat pe doctor dacă ar putea să îi repare şi ursuleţul lui numit Little Baby, informează BBC.

Băiatul are o problemă neurologică, iar doctorul McNeely a fost unul dintre neurochirurgii care a fost lângă băiat încă de la naştere.

"Cum aş putea să spun nu?" a scris dr. McNeely pe Twitter alături de poze din timpul operaţiei ursului de pluş. De atunci, mesajul a fost distribuit de 7.000 de utilizatori.

Doctorul a diagnosticat jucăria cu o julitură la subraţ şi i-a pus o mască de oxigen în timpul operaţiei.

Jackson suferă de hidrocefalie, o acumulare de lichid cefalorahidian.

Doctorul McNeely, care lucrează la Centrul de Sănătate IWK din Halifax, Marea Britanie, a reuşit în timpul operaţiei să repare un şunt, un tub mic care ajută la scurgerea lichidului din creierul lui Jackson şi la eliberarea presiunii.

Familia lui Jackson spune că este foarte recunoscătoare medicului că a acceptat să repare ursuleţul şi că a reuşit astfel să-l facă pe fiul lor să se simtă confortabil.

"A fost atât de mândru, încât l-a luat pe Little Baby în patul de spital", a spus tatăl lui Jackson, Rick McKie, pentru CBC.

Ambii pacienţi se recuperează cu succes după operaţii, scrie Mediafax.